Hansson & Knudsen A/S indtager Aarhus bymidte

I løbet af de næste to år vil Hansson & Knudsen A/S fremstå meget synlige i smilets by, når vi skal ombygge det karakteristiske Rømerhus i hjertet af Aarhus bymidte.

Som hovedentreprenør har Hansson & Knudsen A/S ansvaret for at færdigprojektere de bærende stålkonstruktioner, samt alle de tekniske installationer. Det omfattende renoveringsprojekt er allerede påbegyndt, og opgaven indebærer en udvendig restaurering samt en indvendig ombygning af Rømerhus.

Det er første gang, at Hansson & Knudsen A/S har ansvaret for udarbejdelsen af de avancerede 3D bygningsmodeller, hvor den komplekse planlægningsproces bliver kombineret med nutidens teknologier i form af 3D. Derved optimeres overblikket og håndteringen af processens mange detaljer i projekt- og udførelsesfasen.

Ved at klikke her kan du se en 3D animationsfilm af bygningskonstruktionen.

Glad og stolt direktør

"Vi er først og fremmest stolte over, at bygherren har valgt os som samarbejdspartner til denne omfattende renoveringsopgave. Vi har gennem de indledende forhandlinger haft en lang og god dialog med de involverede parter, hvilket i sidste ende har resulteret i, at Hansson & Knudsen A/S nu har ansvaret for at genskabe en del af den aahusianske kulturhistorie, som Rømerhus må siges at være.

Hos Hansson & Knudsen A/S ser vi derfor frem til at fortsætte det gode samarbejde med bygherre, arkitekter og ingeniører, således det nye Rømerhus kan stå klar til forsommeren 2016", fortæller adm. direktør i Hansson & Knudsen A/S Povl Christensen.

Aarhusiansk vartegn

Det er ikke hvilken som helst bygning Hansson & Knudsen A/S har fået til opgave at ombygge de næste to år. Siden 1895 har Rømerhus raget majestætisk op ved Skt. Clemens Torv i Aarhus gågade, hvor den har været anvendt til diverse city-relaterede formål og erhverv. Derfor er Rømerhus også på mange måder et vartegn for det aahusianske by- og shoppemiljø.

I 2011 overtog BESTSELLER den historiske bygning, og det er også modevirksomheden som står bag renoveringsprojektet, der bl.a. har til formål at genskabe Rømerhus' oprindelige facade fra 1895, og dermed føre det udvendige udtryk "tilbage i tiden". Dette medfører bl.a. en original farvesammensætning på facaden samt reetablering af to hjørneindgange og det oprindelige tårn.

Indvendigt vil der ligeledes blive foretaget en markant ombygning, men hvor man i stedet bevæger sig "frem i tiden", således Rømerhus omdannes til en topmoderne seks-etagers bygning med restaurant, butik og kontorer.

Arkitekt på projektet er E+N Arkitektur A/S, som har egen tegnstue i Rømerhus og dermed indgående kendskab til bygningen. Ingeniør er Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S.

Fakta om projektet:

- Areal: 4.500 m²

- Udførelsesperiode: 2014-2016

- Bygherre: BESTSELLER

- Hovedentreprenør: Hansson & Knudsen A/S

- Arkitekt: E+N Arkitektur A/S

- Ingeniør: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S

Foto 1: Rømerhus i 1800 tallet. Foto 2: Rømerhus som det ser ud i dag.Foto 3: Visualisering af fremtidens Rømerhus. 


Rejsegilde på Juelsmindevej
29-11-2019
Torsdag den 28. november afholdte vi rejsegilde på Juelsmindevej, hvor Hansson & Knudsen A/S er i gang med at opføre 45 nye boliger, i hovedentreprise, for Arbejdernes Boligforening – AB Odense.
Læs hele nyheden
Skills regionsmesterskaber for struktører 2019
18-10-2019
Nyheder fra AMU-Fyn som vi gerne bringer videre
Læs hele nyheden
Så fik vi udlært endnu er murer hos Hansson & Knudsen A/S
30-09-2019
Stort tillykke til Mads Bøgelund Jensen med det flotte resultat 😊
Læs hele nyheden

SENESTE NYHEDER​

Cikorievej 5 // 5220 // Odense SØ // Tlf: +45 66 12 08 10 // CVR: 37 21 52 28 // Mail: info@hansson-knudsen.dk // Faktura: faktura@hansson-knudsen.dk