Stor ordre til Hansson & Knudsen A/S

I forbindelse med Banedanmarks nye signalanlæg til styring af landets samlede banenetværk, skal Hansson & Knudsen A/S opføre et topmoderne trafiktårn i Fredericia.


Banedanmark og Hansson & Knudsen A/S har underskrevet kontrakten til en samlet værdi af ca. 110 mio. kr., som betyder, at Hansson & Knudsen A/S skal bygge fremtidens kontrolcenter i Fredericia. Trafiktårn Vest som det nye kontrolcenter også kaldes, vil i fremtiden kontrollere og styre hele jernbanenettet i Vestdanmark.

Med sine 26 meter, fem etager og et samlet areal på 3.800 m², bliver Trafiktårn Vest yderst synlig og markant ved området omkring Fredericia Banegård. Derudover er den funktionstilpassede og unikke arkitektur med til at gøre byggeriet karakteristisk udvendigt og indvendigt.Foto: Det nye Trafiktårn Vest i Fredericia

Den cylindriske og søjlefri form er særlig velegnet til at huse bygningens 600 m² store kontrolrum, eftersom det giver medarbejderne det bedst tænkelige udsyn og overblik.

Ved facaden opføres en muret klimaskærm med mønstermurværk, som kommer til at løbe i vandrette bånd. Ligeledes anvendes fletmurværk foran samtlige vinduer i facaden, som sammen med indvendige altaner forsyner Trafiktårn Vest med et varieret og originalt udseende.

Tilfreds Hansson & Knudsen direktør

Kemien var i top under kontraktunderskrivelsen, der havde deltagelse af Banedanmarks direktør Jesper Hansen, direktør i Hansson & Knudsen A/S Povl Christensen samt program direktør i Banedanmark Morten Søndergaard. Povl Christensen udtaler i den forbindelse, at Hansson & Knudsen A/S ser frem til en spændende byggeproces:

- "Vi er naturligvis meget glade for kontrakten, og ser frem til spændende udfordringer på et område, hvor vi har stor viden og ekspertise".Foto: Kontraktunderskrivelse mellem Banedanmark og Hansson & Knudsen A/S.


Byggeriet udføres i hovedentreprise, og første spadestik tages allerede i november. Trafiktårn Vest står helt klar til efteråret 2015. 

Rejsegilde på Juelsmindevej
29-11-2019
Torsdag den 28. november afholdte vi rejsegilde på Juelsmindevej, hvor Hansson & Knudsen A/S er i gang med at opføre 45 nye boliger, i hovedentreprise, for Arbejdernes Boligforening – AB Odense.
Læs hele nyheden
Skills regionsmesterskaber for struktører 2019
18-10-2019
Nyheder fra AMU-Fyn som vi gerne bringer videre
Læs hele nyheden
Så fik vi udlært endnu er murer hos Hansson & Knudsen A/S
30-09-2019
Stort tillykke til Mads Bøgelund Jensen med det flotte resultat 😊
Læs hele nyheden

SENESTE NYHEDER​

Cikorievej 5 // 5220 // Odense SØ // Tlf: +45 66 12 08 10 // CVR: 37 21 52 28 // Mail: info@hansson-knudsen.dk // Faktura: faktura@hansson-knudsen.dk